top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSmart AI Solutions

Gemeente Den Haag zet technologie van Smart AI Solutions in voor een meer inclusieve arbeidsmarkt

De gemeente Den Haag heeft Smart AI Solutions uitgekozen om voice technologie oplossingen te ontwikkelen die voor een meer inclusieve arbeidsmarkt zorgen.


Voice technologie is de afgelopen jaren op grote schaal als technologie doorgebroken en vele mensen maken al vaak dagelijks gebruik van deze technologie. Voorbeelden hiervan zijn het sturen van whatsapp spraakberichten, het praten met smart speakers of het communiceren met automatische voice assistenten van klantenservices.

Veel gemeenten beseffen nog niet dat voice technologie een perfecte technologie is om in zetten voor burgers met een beperking, zoals bijvoorbeeld burgers die te maken hebben met laaggeletterheid of een fysieke beperking. Deze personen kunnen vaak via normale kanalen niet goed communiceren met gemeenten omdat zij slecht kunnen lezen of schrijven. Voor deze grote groep burgers is voice technologie een ideale technologie om effectief en simpel met de overheid te kunnen communiceren. Als je bedenkt dat 18% van de Nederlanders een vorm van laaggeletterheid heeft, dan kan je bedenken dat voice technologie een enorm potentieel heeft om de communicatie van de overheid met een grote groep burgers inclusiever te maken.


Er zijn tal van voice technologie oplossingen te bedenken die gemeenten inclusiever kunnen maken voor een grote groep burgers. Denk aan het invullen van formulieren door middel van spraak, automatische voice assistenten die burgers in staat stellen om 24/7 vragen te stellen of het voorlezen van tekstuele content zoals brieven en emails.


Smart AI Solutions is door de Gemeente Den Haag uitgekozen om voice technologie oplossingen te ontwikkelen die het inclusiever maken voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt om aan het werk te komen. Smart AI Solutions kijkt uit naar de samenwerking met de Gemeente Den Haag en hoopt een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan een inclusievere arbeidsmarkt voor de Gemeente Den Haag.108 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page