top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSmart AI Solutions

Smart AI Solutions start samenwerking met de Gemeente Leeuwarden

De Gemeente Leeuwarden en Smart AI Solutions starten een samenwerking om door middel van voice technologie de gemeente inclusiever te maken voor laaggeletterden. Tegelijkertijd helpen wij de Gemeente Leeuwarden met het inzetten van voice technologie om de communicatie van burgers met de gemeente efficiënter en simpeler te maken.

Toepassingen van voice technologie


Voice technologie is een serieuze en volwassen technologie geworden die de afgelopen jaren al massaal geadopteerd is. Denk bijvoorbeeld aan de smart speakers die in menig huiskamer staat of het verzenden van chat berichten via spraak. Doordat voice technologie mainstream is geworden biedt deze technologie ook vele kansen om de communicatie met burgers efficiënter en beter te maken. Daarnaast biedt voice technologie enorme kansen om als gemeente meer inclusiever te worden voor mensen die beperkingen ondervinden met taalverwerking, zoals lezen en schrijven.


De Gemeente Leeuwarden heeft Smart AI Solutions uitgekozen om de volgende use cases van voice technologie te testen en te implementeren:


Het automatisch omzetten van brieven naar spraak berichten


Nederland heeft ongeveer 2,5 miljoen mensen die laaggeletterd zijn. Dit is een enorm onbekend probleem. Door middel van QR-codes die op gemeentelijke brieven komen te staan krijgen burgers de optie om gemeentelijke brieven ook voor te laten lezen. Dit biedt grote voordelen voor burgers die laaggeletterd zijn. Deze toepassing van voice technologie zorgt ervoor dat de Gemeente Leeuwarden inclusiever wordt voor een grote groep mensen.


Het geven van feedback via spraak


Burgers moeten op dit moment nog ouderwetse feedback of klachten formulieren invullen. Dit is erg inefficiënt en zorgt voor veel frustratie bij burgers. Wij hebben slimme software ontwikkeld die het mogelijk maakt voor burgers om hun feedback of klachten simpel en eenvoudig via spraak te geven.


Voice assistenten die automatisch aanvragen kunnen afhandelen


De meeste aanvragen worden op dit moment ondersteunt door online formulieren. Dit zorgt ervoor dat deze formulieren ook alleen bereikbaar zijn voor mensen die geen hinder ondervinden met lezen en schrijven. Smart AI Solutions gaat voor de Gemeente Leeuwarden verschillende voice assistenten ontwikkelen die het mogelijk maken om aanvragen via spraak in te vullen en te versturen. Dit maakt het voor burgers met een taalbeperking gemakkelijker en simpeler om aanvragen in te dienen. Anderzijds zorgen deze voice assistenten er ook voor dat burgers zonder een beperking makkelijker en simpeler aanvragen kunnen doen bij de gemeente.


Wij kijken uit naar de samenwerking met de Gemeente Leeuwarden en wij vinden het erg mooi dat we positief mogen bijdragen aan het inclusiever maken van de communicatie van de Gemeente Leeuwarden.

84 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page